Rib Eye Steak Recepten – Hoe u een malse Rib Eye snijdt en klaarmaakt

Ribeye

De rib eye steak is een zeer goede biefstuk. Het is een van de beste stukken voor veel steaks. De rib eye steak is ook een van de duurste stukken voor een steak.

Laten we eens kijken naar dit stuk biefstuk en wat we ervan kunnen verwachten.

De rib eye steak is meestal een dun stuk biefstuk dat op de grill wordt gekookt. Het wordt typisch gemarineerd in een glazuur van olijfolie, knoflook en kruiden en gegrild om de smaken naar voren te brengen. Het riboog is gemaakt van het ronde ligamentweefsel, gewoonlijk het diafragma genoemd, dat de longen omgeeft en het diafragma met de borstholte verbindt. De spier die het middenrif vormt aan de achterkant en spleten aan de voorkant, worden de borstspieren genoemd. Deze spieren helpen bij het reguleren van de ademhaling en zijn daarom erg belangrijk bij het koken van je steak op de grill.

Om deze reden kan het koken van rib eye op de grill behoorlijk moeilijk zijn.

Daarom koken de meeste mensen het liever op de gasgrills of in een gietijzeren koekenpan met hoog vuur. Het mooie van het koken van rib eye op deze manier is dat je het net zo kunt dragen als bij rib roast – waardoor het vlees knalt en een fantastische smaak krijgt. Om het schroeiproces uit te voeren, heb je een paar keukenhandschoenen van draad, een draadrek voor je eten en een steakmes nodig.

Als je klaar bent om je biefstuk te koken, zorg er dan voor dat je hem omdraait en het vet rond de randen van de biefstuk verwijdert (dit wordt de entrecote genoemd). Druk vervolgens met een tang de biefstuk tegen de tegenoverliggende zijden van het riboog en beweeg het voorzichtig naar het midden. Je moet het stevig maar niet hard aandrukken, zoals bij het ribstuk. Als je steak goed gepositioneerd is, ben je nu klaar om een van de beste rundvleesrecepten te maken die je ooit hebt gehad, namelijk het beste ribeye steak recept.

Als het gaat om het bereiden van een prime rib steak, ligt het geheim in het feit dat je altijd moet oppassen dat je de binnenkant niet verbrandt. Om dit te doen, moet u de biefstuk slechts ongeveer twee minuten laten koken. Gebruik hierna een tang om de biefstuk voorzichtig uit zijn rustpositie te trekken en in dunne reepjes te snijden (dit worden oersneden genoemd). Dit zijn degenen die u gaat gebruiken voor het bereiden van de steakrecepten die u gaat bereiden.

Als je je biefstuk al op de grill hebt gekookt en het blijkt dat het een beetje droger was dan je had verwacht, raak dan niet in paniek. Voeg gewoon wat olie toe aan het oppervlak van de steak om het vocht dat het aanvankelijk had te herstellen. Wil je een zeer vochtige rib steak, dan kun je deze onder de indirecte (ongebonden) hitte van een oven plaatsen, die is ongeveer 150 graden Celsius. Voor zeldzame of medium rare ribsteaks kunt u ze op dezelfde manier koken als voor medium-well steak. Het op deze manier koken van rib eye zou een biefstuk opleveren dat zowel mals als roze van kleur is.

 

 

Op deze website meer informatie: https://cooltomeatyou.nl/

Related Post