Is uw bedrijf van plan een fraudeur in te huren?

makelaar Ede

Het eerste dat u moet weten, is wat een makelaarseed is. In de meeste gevallen is een makelaar wettelijk verplicht om een eed af te leggen aan zijn kantoor dat hij eerlijke en waarheidsgetrouwe diensten zal verlenen aan het kantoor en zijn klanten. Dit betekent dat een makelaar niet alleen een eed heeft afgelegd aan zijn of haar makelaardij, maar ook aan een specifiek bedrijf. Een aantal staten beschouwt dit als een waardevolle vorm van binding voor makelaars. Als een makelaar deze vereiste niet nakomt, kan een staat zijn vergunning om aandelen te verkopen of te kopen intrekken, in de meeste gevallen zou deze actie betekenen dat de makelaar niet opnieuw mag handelen op de effectenbeursmarkt.

Hoewel elke staat zijn eigen vorm van makelaarseed heeft, is het belangrijkste doel van deze eden om een potentiële makelaar te laten zien dat ze vertrouwen hebben in het vermogen van hun makelaar Ede om ethisch en eerlijk te handelen met klanten. Het is belangrijk voor potentiële klanten om te begrijpen dat wanneer een makelaar loyaliteit en integriteit belooft, ze zich ertoe verbinden om diezelfde waarden in de toekomst te behouden. Als gevolg hiervan zou een beursvennootschap die serieus bezig is met het opbouwen van een gerenommeerde reputatie, heel hard moeten werken om alleen de beste makelaars in te huren. Wanneer een bedrijf iemand inhuurt die over dit soort ethische normen beschikt, toont dit hun toewijding aan hun beroep en hun bereidheid om de klant altijd op de eerste plaats te zetten.

Maar hoe weet iemand of zijn makelaar daadwerkelijk het soort werk doet dat hij zegt te zullen doen? Een manier is om een schriftelijke verificatie te vragen aan het bedrijf van hun makelaar. Vraag om een ondertekend contract waarin precies staat wat het makelaarskantoor zal doen om eventuele claims van ethische overtredingen te onderzoeken, en om hen de resultaten van dat onderzoek te presenteren, met alle bevindingen die in het contract moeten worden opgenomen. Vraag ook om een lijst met klanten waarmee de makelaar in het verleden makelaarstransacties heeft uitgevoerd. Deze informatie kan inzicht geven in de kwaliteit van de dienstverlening van een makelaarskantoor.

Het belangrijkste om te onthouden wanneer u deelneemt aan het integriteitsprogramma van een beursvennootschap, is dat een beursvennootschap een kandidaat niet zonder meer kan aannemen op basis van alleen hun makelaarseed. Hoewel eerlijkheid en integriteit zeker goede dingen zijn om bij een werknemer op te zoeken, zijn er bepaalde onethische manieren om zakelijke praktijken te benaderen. Een makelaar kan bijvoorbeeld proberen potentiële klanten te lokken om een bepaald financieel product af te nemen. Als een makelaar een klant probeert te verleiden een bepaald product af te nemen zonder er eerst een gedetailleerde achtergrond over te geven, neemt die makelaar de klant mee voor een ritje. In dit geval zou de klant beter af zijn geweest door simpelweg het product niet te nemen en te wachten tot de makelaar een gedetailleerd overzicht van het product geeft, of om de klant een directe offerte te geven over hoe goed het product is.

Als een beursvennootschap een makelaar inhuurt uitsluitend op basis van hun makelaarseed, kan dat vaak worden opgevat als een indicatie dat de makelaar niet eerlijk is, en misschien zelfs minder ethisch in zijn of haar praktijken. Een goede vuistregel is om een makelaar te vinden die niet alleen werkt aan zijn belofte van een grondig en eerlijk onderzoek van elke klant. Immers, als een beursvennootschap iemand inhuurt met een sterk gevoel van integriteit en eerlijkheid, zou het logisch zijn dat zij zich ook sterk inzetten voor klanttevredenheid. Het komt erop neer dat de beste makelaars betrouwbaar, toegewijd en ijverig zijn.

Een sterke naleving van het verschillende integriteitsbeleid dat door beursvennootschappen wordt gedeeld, kan het verschil zijn tussen een succesvolle beurscarrière en een carrière die als een ramp wordt beschouwd. Makelaars moeten niet alleen toegewijd zijn aan hun eigen integriteit, maar ze moeten er ook voor willen zorgen dat de integriteit van hun bedrijf altijd op zijn best is. Met dit in gedachten kan een zorgvuldige blik op de ethische code van een beursvennootschap en het doorlopende programma voor professionele integriteit ervoor zorgen dat uw makelaars altijd naar het beste van hun kunnen werken.

Klik hier voor meer informatie  Talsma Makelaardij 

Related Post