Hoe u een auto in Duitsland kunt laten importeren

Auto importeren uit duitsland via Van Leersum & Zn is tegenwoordig een van de meest populaire auto-importbestemmingen in Europa. Het is geen verrassing dat autoliefhebbers in Duitsland, maar ook in andere Europese landen zoals het VK, Frankrijk, Polen en de VS elke dag graag op de Duitse wegen rijden. Duitsland is een grote auto-exporteur en heeft verschillende autofabrikanten, waaronder Volkswagen, Ford en BMW. Om met uw favoriete auto over de oceaan te rijden, is echter enige planning en kennis nodig over de beste manier om de auto het land in te krijgen. In dit artikel geven we je tips over auto-import Duitsland en alle voordelen die je kunt hebben bij het importeren van een auto.

Het eerste dat u voor auto-import Duitsland moet plannen, is het voertuig dat u wilt overbrengen. Als u bijvoorbeeld een auto vanuit de Verenigde Staten wilt meenemen, moet u een fabrikant in de VS zoeken en de auto vervolgens naar Duitsland laten verschepen. Dit kan enkele maanden of zelfs langer duren, afhankelijk van de afstand en de moeilijkheidsgraad van de verzendprocedure. Als u echter wat geld wilt besparen, kunt u proberen de auto van de grote auto-importbedrijven in de Verenigde Staten zelf naar Duitsland te verschepen, zodat alles in orde is wanneer u de auto overbrengt.

Als het gaat om auto-import Duitsland, zijn er nogal wat auto-importbedrijven waaruit je kunt kiezen om de auto bij je te krijgen. Het probleem met deze aanpak is dat je pas weet als je daadwerkelijk naar Duitsland of een ander auto-importpunt in Duitsland gaat hoeveel je voor de auto moet betalen. Duitse auto-importbedrijven stellen hun prijzen meestal vast op basis van de grootte, het jaar en het motortype van de auto. Als u geld wilt besparen op uw auto-import, zorg er dan voor dat u het auto-importbedrijf op de hoogte stelt van het model en het jaar van uw auto voordat u iets tekent of papierwerk invoert.

Voordat u besluit uw auto naar Duitsland te brengen, moet u een autoverzekering afsluiten om u en uw auto te dekken in geval van een ongeval. De meeste auto-importbedrijven vereisen niet dat u een autoverzekering afsluit voordat u de auto komt brengen, maar het is meestal een goed idee om een verzekering af te sluiten, zelfs als u de auto niet gaat importeren. De meeste autoverzekeringen dekken schade aan uw auto, zolang u de oorzaak van het ongeval was. Dus als u een uitgebreide autoverzekering voor uw eigen voertuig heeft, moet u ook een Duitse autoverzekering aanschaffen om uw auto te beschermen. Het kan ook een goed idee zijn om een aanvullende autoverzekering af te sluiten als u andere auto’s in uw huishouden heeft die ook onder een autoverzekering vallen. Als u ooit betrokken bent geweest bij een ongeval dat uw schuld was, moet u eerst contact opnemen met uw autoverzekeringsmaatschappij om te zien of u voor deze gebeurtenis aanvullende dekking heeft.

Duitsland heeft wetten die autofabrikanten dwingen om een blauw bord op hun voertuigen te plakken wanneer ze deze naar de VS exporteren. Dus hoewel de meeste auto’s legaal zijn om in Duitsland te rijden, kan het moeilijk zijn om een auto-invoervergunning te krijgen van het transportbedrijf als de auto ouder is dan tien jaar. De meeste transportbedrijven staan niet toe dat een auto ouder dan tien jaar op hun wegen in Duitsland wordt gereden, dus het kan zijn dat u een auto-invoervergunning van het transportbedrijf moet krijgen voordat u zelfs maar met uw auto de grens over gaat. U kunt een auto-invoervergunning aanvragen in de haven van uitgang in Duitsland, of u kunt online een Duitse auto-invoervergunning krijgen. Als u geen auto-invoervergunning heeft, kunt u ook contact opnemen met de lokale Duitse politie en hen vragen om u een kopie te geven zodat u de auto over de grens kunt nemen.

Het vinden van het beste autotransportbedrijf in Duitsland om uw auto te vervoeren is ook niet zo moeilijk. De meeste autovervoerbedrijven bieden online gratis offertes aan, zodat u de prijzen en diensten van verschillende autovervoerbedrijven kunt vergelijken. Als u een goed idee heeft van hoeveel kilometers u dagelijks met uw auto wilt rijden, dan kunt u op zoek gaan naar autotransportbedrijven die uw auto naar Duitsland kunnen verschepen. Zorg ervoor dat u de gemiddelde brandstofprijs van vandaag in Duitsland te weten komt, want u wilt niet meer betalen dan nodig is. Met al deze factoren in aanmerking genomen, zou het kiezen van een autotransportbedrijf in Duitsland om uw auto te verplaatsen vrij eenvoudig moeten zijn.

Meer informatie:
https://www.vanleersum.nl/auto-importeren-duitsland/

Related Post