Hoe leer je orgelmuziek uit je hoofd?

Elke organist vroeg of laat moet de uitdaging aangaan wat de meest efficiënte methode is om muziek te onthouden. Omdat elk individu is
anders, het is niet verwonderlijk dat we allemaal verschillende systemen gebruiken als het gaat om het uit het hoofd spelen en leren van muziek. Ontdek de belangrijkste methoden om mannelijkheidsmuziek te verbeteren door de antwoorden van deze quiz te kiezen die passen bij uw leerstijl.

Ik weet het door het onthouden van een item in fragmenten van één maat en later de grootte ervan verdubbelen. Bij deze methode begin je met het leren van een item en stoppen met elke maat. Speel vervolgens twee maten tegelijk aan het begin tot het einde. Beheers dan je stuk in fragmenten van vier maten, 1 regel, twee regels, een pagina, twee pagina’s enzovoort. Als je F hebt geantwoord, kun je het proberen en ontdek de voor- en zwaktes van elke benadering door vandaag een mannelijkheidsdeel van je keuze uit je hoofd te leren. Het bezit van een Een of andere methode zal deze taak veel gemakkelijker maken dan u misschien denkt en u zult er echt veel plezier aan beleven.

Hoe leer je orgels muziek uit je hoofd? Als je antwoord B, B, C of D was, betekent dit dat je een systeem voor geheugenopslag hebt en dat deze procedure dat ook is meer een wetenschap dan kunst voor jou. Als je antwoord E was, dan vermoed ik dat je soms moeite hebt om het bit te spelen uit het geheugen om nog maar te zwijgen van het proces van onthouden. Dit kan een methode zijn die de Franse meesterorganist Marcel Dupre ontdekte zijn leren en spelen. Ogenschijnlijk moet je het stuk onderverdelen in veel fragmenten van elk 4 maten. Dan onthoud je 1, 3, 2 en 4 waarbij het fragment afzonderlijk altijd eindigt en begint op de downbeat. Herhaal elke maat zo vaak als je zult het moeten perfectioneren. d. Gebaseerd op de moeilijkheidsgraad en stijl van het stuk een van de bovengenoemde. ik eigenlijk gebruik geen specifiek systeem voor het onthouden. Ik speel gewoon mijn orgelstuk vaak keer op keer en natuurlijk zinkt de muziek in mijn geheugen.